April 6, 2021

Jordy Kool actief als adviseur bij start-up GymStory

Per direct is Jordy Kool verbonden als adviseur aan de start-up GymStory, een nieuw fitness platform wat de activiteiten van de krachttrainer automatisch logt. Kool: “Hoewel ik mij normaliter alleen verbind aan snel schaalbare middelgrote bedrijven met een aanzienlijke ebitda en ervaren managementteams, maak ik voor GymStory graag de uitzondering. Het is een enthousiaste groep jonge ondernemers die mij raakten met hun missie. Het door hen ontwikkelde product is iets waar ik graag mijn tijd in investeer. Ik houd zelf mijn vooruitgang in de gym al 30 jaar bij op een kladblokje of de mobiele telefoon. Met GymStory is dat geschiedenis.”

GymStory is een nieuw platform waarmee de fitnessactiviteiten worden bijgehouden. Met behulp van de innovatieve tracking sensor wordt fitnessapparatuur in één seconde gedigitaliseerd, waarna elke gebruiker zijn smartphone ermee kan verbinden en zijn workout door de GymStory app wordt bijgehouden. Daarnaast dient het platform als community voor sporters in de sportschool. Lars van der Wal, oprichter en CEO GymStory: “Wij zijn heel blij dat wij metJordy samenwerken omdat hij veel ervaring heeft binnen de fitnessmarkt, grote commerciële successen heeft geboekt en net als wij gelooft in een gezonde en sportieve levensstijl.”

Kool werkte tot 2018 als CEO bij Infotheek Group (Infotheek, Centralpoint, Flex it). Dit IT-bedrijf groeide onder zijn leiderschap van 55 miljoen naar 750 miljoen euro en naar 25 landen. Jordy is momenteel actief als adviseur van directies van internationale bedrijven, commissaris en investeerder via zijn eigen family office. Zijn carrière en interesses zijn sterk verbonden met het leiden van transformaties en het adviseren van directies en eigenaren op het gebied van M&A en internationale expansie. Als ondernemer en investeerder richt Jordy zich op de branches fitness & health, IT en human capital. Kool is oprichter en voorzitter van IT4Kids, een stichting die zich hard maakt om kinderen uit gezinnen met minder financiële middelen sportkansen te geven